Hvad er fransk cider?

Hvad er fransk cider?

Hvad er det så fransk cider er?

Cider er i flere 100 år blevet produceret i Frankrig som en mulighed for at have noget rent at drikke. Vand var i en lang periode ikke sikkert at drikke i Frankrig så bønderne tyede til at brygge en let alkoholisk, læskende drikke, der var sikre at indtage. Af denne årsag har cider ikke været set på som noget fint og godt, men nærmere noget man drak hvis vandet var kontamineret. 

Efter mange års erfaring, er det dog blevet gjort muligt for de franske bryggere, at fordybe sig i håndværket. Dette har ført til en genre af alkoholisk drikke der skiller sig helt ud fra mængden. Cider er ikke længere noget man drikker for overlevelse men noget man kan nyde på en varm sommerdag eller bag lukkede vinduer en hyggeligt snefuld aften. 

Men hvad er det så, der gør fransk cider så specielt?

Fransk cider er en alkoholisk drikke der efter tradition er lavet på 100% gæret æblemost. Det specielle ved netop de franske cidere er, at de netop består af ren æblemost og ikke er et blandingsprodukt med tonsvis af tilsætningsstoffer. Fransk cider bliver produceret på udvalgte æblesorter, specifikt avlet til at opnå de bedste smagsnoter og bringe den højeste kvalitet til bordet.

Tilbage til blog